Jdi na obsah Jdi na menu
 


Váňa aneb Občas to dopadne

O Váňovi jsme psali už několikrát, takže kocour nosící jméno slavného žokeje vám není neznámý, Objevil jej jednoho podzimního dne chalupář, který byl nervózní z toho, že pajdající zvíře ne a ne opustit jeho pozemek. O nálezu jsme referovali v rubrice Nechybí vám, protože kocour se jevil jako civilizovaný pán, nikoliv jako obvyklý poděs z odchytu, který má s lidmi převážně špatné zkušenosti. 

vana01.jpgV dalším povídání jsme už jenom konstatovali, že Nalezený kocour z Václavic je bez nohy, protože se ukázalo, že pajdal kvůli zlomené noze. Zlomenina byla staršího data, s ránou hýbali červi, což - jak vědí příznivci Mayovek - je žádoucí stav pro tepelnou úpravu medvědích tlap, ale ne pro kocouří končetinu. Amputace zachránila Váňovi život 

Se ztrátou nohy se Váňa vyrovnal velmi dobře, již druhý den po zákroku se pokoušel chodit. Za týden už běhal jako zamlada, takže po cca měsíci absolvoval kastraci, poté vakcinaci a začal vyhlížet trvalý domov. 

Ten se na něj usmál v důsledku úmrtí staré kočky laskavých lidí, kteří mají další dvě kočky 15+. Váňa bude kočkou čistě bytovou, s veškerým chovatelským veterinárním i mazlícím servisem, který bude potřebovat. 

Zprávy z nového působiště jsou po týdnu opatrně optimistické - jedna z koček Váňu přijala, druhá zatím "dělá dusno". Veříme, že se situace v domácnosti brzy dostane do normálu a Váňa bude mít bezpečné a klidné zázemí do konce svých dnů.

Váňa - profil v inzerci a obrázky ve fotogalerii